Сега четете
Иван Демерджиев: Сигналите за престъпления срещу изборните права на гражданите се увеличават всеки ден

Иван Демерджиев: Сигналите за престъпления срещу изборните права на гражданите се увеличават всеки ден

Сигналите за престъпления срещу изборните права на гражданите се увеличават всеки ден. Тенденцията е да нарастват лавинообразно. Това съобщи на брифинг вътрешният министър Иван Демерджиев в Хасково. Той бе в южния областен център за годишния анализ на Областната дирекция (ОД) на МВР за 2022 година.

Всяка една от дирекциите в страната работи активно. Всеки ден започваме изслушване на директорите пред политическото и професионално ръководство – какво се прави и какво предстои, уточни Демерджиев. На журналистически въпрос той отговори, че на този етап не може да се изключи участието на нито една политическа партия в изборните нарушения. Много често тези, които дават средства, не афишират в полза на кого купуват. Но на малко по-късен етап се дават ясни указания за кого да се гласува и тогава става ясно кой стои зад тази практика, поясни вътрешният министър.

Демерджиев каза още, че оценката за работата на ОД на МВР в Хасково е добра и че основните поставени задачи са били изпълнени. Също на питане министърът посочи, че в момента тече втора полицейска проверка срещу областния управител Минко Ангелов.

На отчета на ОД на МВР – Хасково присъстваха и зам.-министърът на МВР Емил Ганчев, зам.-главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев и представители на съда, прокуратурата и областният управител.

Вижте и

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре