Сега четете
Северна Корея изстреля днес балистична ракета с голям обсег към Източно море

Северна Корея изстреля днес балистична ракета с голям обсег към Източно море

Северна Корея изстреля днес балистична ракета с голям обсег към Източно море (Японско море – бел. ред.), съобщиха военните в Сеул, часове преди лидерите на Южна Корея и Япония да се срещнат, за да обсъдят заплахите от Пхенян и други общи предизвикателства, предаде Йонхап.

След като е била изстреляна в източна посока около 07:10 ч. от западното крайбрежие на Северна Корея, ракетата е летяла 70 минути и е изминала около 1000 км на максимална височина над 6000 км, съобщи министерството на отбраната на Япония, цитирано от Киодо.

Ракетата е паднала във водите на Японско море на около 200 км западно от Ошима-Ошима, малък остров край западното крайбрежие на Хокайдо в Северна Япония.

Южнокорейският президент Юн Сук-йол и японският министър-председател Фумио Кишида планират да проведат днес среща на върха в Токио, на която се очаква ядрените и ракетните заплахи от страна на Севера да заемат водещо място в дневния им ред.

Нарастващите ядрени и ракетни заплахи от страна на Севера създадоха нов импулс за Сеул и Токио да преодолеят историческите си вражди и да работят заедно, за да се справят с предизвикателствата пред сигурността, отбеляза Йонхап.

Вижте и

Последното изстрелване се случи на фона на продължаващото южнокорейско-американско учение „Щит на свободата“. Северът окачестви учението като „подготовка за агресивна война“ и заплаши да предприеме „съкрушителни“ действия срещу военните дейности на съюзниците.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре