Сега четете
Илияна Йотова: България не е пред фалит, няма нужда да се взема нов заем от Международния валутен фонд

Илияна Йотова: България не е пред фалит, няма нужда да се взема нов заем от Международния валутен фонд

България не е пред фалит, няма нужда да се взема нов заем от Международния валутен фонд, нито да се променя споразумението, както и да се тегли нов дълг. Това коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова след официалното честване на 30-ата годишнина от създаването на Факултета за френско обучение по електроинженерство към Техническия университет в София. Честването е под патронажа на вицепрезидента.

Тя отбеляза, че сигналите, дадени вчера от служебния министър на финансите, са предупреждение към цялата политическа класа в момента, в който се подготвя проектът на новия бюджет. Надявам се, още в първите дни, когато заработи новото Народно събрание, този бюджет да бъде приет, каза Йотова и добави, че цялата държава има нужда от това.

Вчерашните реакции на политиците са показателни, коментира Йотова. По думите й, те не са били нормални, но са обясними в предизборна обстановка. „Всеки изтълкува тези сигнали, така както на него му беше добре и го използва като инструмент и оръжие срещу политическите си опоненти“, коментира вицепрезидентът.

Относно използвано определение за всяване на паника в хода на предизборната кампания, Йотова каза, че подобни квалификации не правят чест на нито един политик, още повече, когато са били изречени от бивш финансов министър.

Вярвам на служебния кабинет, че докато те работят и финансовият министър е Росица Велкова, нито ще има фалит на държавата, нито ще има нужда от нови дългове, заяви Йотова.

Нашата позиция, на президентската институция, винаги е била за това в една парламентарна република да има редовен кабинет. Силно се надявам, че след 2 април ще има редовно правителство, каза още вицепрезидентът.

Вижте и

Служебният кабинет ще подготви проект за бюджета, но Народното събрание трябва да го приеме час по-скоро. Нека тогава всички с разум да приемат новите текстове и да не се оправдаят мрачните прогнози, апелира Йотова.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре