Сега четете
Си Цзинпин: Китай никога няма да започне да се стреми към хегемония и към външна експанзия

Си Цзинпин: Китай никога няма да започне да се стреми към хегемония и към външна експанзия

Китай никога няма да започне да се стреми към хегемония и към външна експанзия, независимо от нивото си на развитие, заяви китайският президент Си Цзинпин по време на видеоконферентен форум на високо ниво с участието на Китайската комунистическа партия (ККП) и политически партии от целия свят, предаде ТАСС.

„Модернизирането на Китай ще придаде мощ единствено на тези сили, които се застъпват за международната справедливост. Независимо от това какво ниво на развитие достигне Китайската народна република, тя няма да се стреми към хегемония и външна експанзия“, каза той.

„Светът не се нуждае от нова Студена война. Действията за разпалване на конфронтации и разделения в името на демокрацията сами по себе си са в нарушение на духа на демокрацията. Те няма да получат поддръжка и могат само да нанесат безкрайни вреди“, подчерта китайският лидер.

„Китай следва верния път на мирно развитие, ние се стремим към уреждане на разногласията по пътя на диалога и към разрешаване на споровете чрез сътрудничество. Решително се противопоставяме на хегемонията и на всички форми на политики, основани на сила“, заяви Си.

Вижте и

Си подчерта, че ККП е готова да задълбочи сътрудничеството си с политически партии и организации в други страни, за да се постигне все по-голямо сближаване на идеи и интереси, допълва китайската информационна агенция Синхуа.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре