Сега четете
Румен Радев и Клаус Йоханис ще обсъдят присъединяването на двете страни към Шенген

Румен Радев и Клаус Йоханис ще обсъдят присъединяването на двете страни към Шенген

Президентът Румен Радев и държавният глава на Румъния Клаус Йоханис ще обсъдят енергийната, икономическата и транспортната свързаност на двете страни, както и общата перспектива за присъединяване към Шенген, по време на официалното посещение на Йоханис в страната ни днес, съобщиха от прессекретариата на президента. Румънският президент е в България по покана на Румен Радев.

Очаква се двамата президенти да подпишат политическа декларация за издигането на двустранното сътрудничество на ниво стратегическо партньорство, посочват от прессекретариата на българския държавен глава. „Документът предвижда засилване на двустранния политически диалог, насърчаване на икономическия обмен и трансграничното сътрудничество, подобряване на свързаността и инфраструктурата между двете страни, насърчаване на проекти, посветени на развитието на Дунавския регион, предоставяне на енергийната сигурност, насърчаване на зелената енергия, сътрудничеството в областта на европейските въпроси и на отбраната и сигурността в контекста на многобройните трудности, причинени от агресивната война на Русия срещу Украйна“, съобщават от президентската администрация на северната ни съседка.

На площад „Св. Ал. Невски“, в 12:00 ч., Румен Радев ще посрещне Клаус Йоханис с официална церемония. Държавният глава на Румъния ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин. От 12:30 часа, на „Дондуков“ 2, Румен Радев и Клаус Йоханис ще имат среща „на четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Румъния. В 13.30 часа двамата президенти ще направят съвместни изявления пред медиите.

Вижте и

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре