Сега четете
Башар Асад: Искам да да повторя сирийската позиция в подкрепа на специалната операция срещу старите и новите нацисти

Башар Асад: Искам да да повторя сирийската позиция в подкрепа на специалната операция срещу старите и новите нацисти

Сирийският президент Башар Асад каза днес на руския си колега Владимир Путин, че очаква осезаеми икономически резултати от първата си визита в Москва след началото на руската инвазия в Украйна, предаде Ройтерс.

Асад каза това пред телевизионните камери, застанал до руския президент преди началото на официалните преговори между двамата. Сирийски представители хранят надежди, че преговорите ще помогнат за привличане на повече руски инвестиции в опустошената от конфликт страна, чиято икономика е отслабена от западните санкции.

„Искам да използвам момента, тъй като това е първата ми визита след (началото) на специалната операция в Украйна, и да повторя сирийската позиция в подкрепа на специалната операция срещу старите и новите нацисти. Казвам, че това са стари и нови нацисти, защото Западът приемаше старите нацисти при себе си, а сега отново ги подкрепя“, каза Асад, цитиран от ТАСС.

„Бих искал да изразя благодарност на министерствата и ведомствата на Руската федерация, които помагаха за преодоляване на последиците от земетресенията. Благодарение на тяхното участие успяхме значително да намалим броя на жертвите и мащаба на щетите“, допълни сирийският президент.

Киев и Западът изтъкват, че руските обвинения, че Украйна се е превърнала в бастион на нацизъм и русофобия, са неоснователен претекст за непровокирана инвазия.

Вижте и

Подкрепата на руската армия за Асад му помогна да обърне хода на гражданската война в страната, започнала през 2011 г. с появата на продемократично движение, припомня Ройтерс.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре