Сега четете
Русе да е база за медицински хеликоптери, настояват медиците от дунавския град

Русе да е база за медицински хеликоптери, настояват медиците от дунавския град

Една от базите за медицински хеликоптери да е в Русе. За това настоява ръководството на една от университетските болници в дунавския град. Мотивът – Русе е стратегически център и има нужда от въздушни линейки за спасяването и транспортирането на пациенти.
Подробности вижте във включването на Пламенка Тонева.

„С изненада разбрахме, че Русе не е планиран като оперативна база. Оперативна база е мястото, където домуват хеликоптерите с екипи от парамедици, лекари, пилоти, диспечерски пункт и т.н. Отделно от това, хеликоптерните площадки е най-разумно да са близо до лечебните заведения. Русе като най-големия дунавски град, като стратегически център, е нужно да има такава база и ако разсъждаваме от гледна точка на националната сигурност“, заяви Алис Муртезова, административен директор на УМБАЛ – Русе.

„Русе е най-големият град на Дунава, разполага с две университетски болници, които могат да окажат всякакъв вид помощ. Русе е печално известен и в статистиката на пътно-транспортните произшествия, мисля че сме на челно място в страната. Трафикът нарасна, може би, около 10 пъти последните години. Всичко това говори достатъчно ясно, че Русе е мястото, където такъм център задължително трябва да има. И не мога да разбера логиката на министерствата, които планират това нещо защо не е предвиден“, допълни Цветан Райчинов, председател на районната колегия на Български лекарски съюз.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре