Сега четете
Росен Плевнелиев: Енергийният преход трябва да е справедлив и това е постижимо

Росен Плевнелиев: Енергийният преход трябва да е справедлив и това е постижимо

Какъвто и да е енергийният преход, той трябва да е справедлив и това е постижимо. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за БНТ по време на десетия бакински форум в Азербайджан.

„Можем ли да имаме такъв преход при война, тройни и четворни цени, а светът се конкурира по ресурси и имаме наложени и санкции? Можем, но трябва да приоритизираме. Да приоритизираме проблемът, че доставките на енергия не само, че трябва да ги има, но те трябва да са на поносима цена. Това може да стане само в режим на международно сътрудничество и спазване на правилата, а не когато някой някого окупира.

Общо е усещането, че сме в ситуация без изход, в която ако Русия загуби тази война, много хора смятат, че режимът ще падне, може да се стигне и до разкъсване на територията. Ако Украйна загуби пък, практически тя може да престане да съществува. И хората казват, че се намираме в задънена улица. Но не е така. Намираме се в сценарий, който се е случвал и на други места, включително и тук, в Азербайджан“, коментира Плевнелиев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре