Сега четете
Лечева: Надяваме се Париж да бъде един отличен, перфектен домакин на Олимпийските игри

Лечева: Надяваме се Париж да бъде един отличен, перфектен домакин на Олимпийските игри

Париж се надяваме да бъде един отличен, перфектен домакин, и да даде възможност най-добрите постижения от цял свят да бъдат поставени именно на Летните Олимпийски игри в Париж. Това каза служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева преди началото на “Щафетната обиколка на света”, която стартира днес в парка на НДК в столицата.

Весела Лечева даде старт на щафетата, с която бяха отбелязани 500 дни преди началото на Олимпийските игри в Париж. Събитието се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт, съвместно със Столична община, Фондация „София-Европейска столица на спорта“ и Българския олимпийски комитет. На него присъстваха френският посланик Жоел Мейер, столичният кмет Йорданка Фандъкова, председателят на БОК Стефка Костадинова и много именити български спортисти. В бягането в градинката на НДК участваха стотици деца от гимназии с изучаване на френски език в столицата.

“Днес, заедно, тук показваме, че спортът и олимпизмът са възможности за обединение, възможност отново да препотвърдим мисията на Олимпийските игри, а именно – толерантност, солидарност, приятелство и най-вече “fair play”. Нека да предаваме тази мисия между поколенията, за да може те да бъдат възпитавани в дух на разбирателство и единение, за да може наистина спортът да бъде част от ежедневието на всяко българско дете”, заяви още Лечева.

“Нека да кажем, че и тази предолимпийска година минава под знака на „100 години Български олимпийски комитет“, което е повод за много гордост и отговорност”, каза още Лечева.

Вижте и

Председателят на БОК Стефка Костадинова коментира очакванията си от българските спортисти за предолимпийската година.

„Всеки един спортист знае колко е важна олимпийската квота, всеки един се готви в момента да покрие олимпийска квота. Надявам се догодина да бъдем една много силна делегация със спортисти, които са в супер спортна форма, тъй като всеки един от тях знае колко важна е Олимпиадата. Тя се провежда на четири години, това е върхът на една спортна кариера, така че пожелавам им от все сърце, тъй като аз съм минала този дълъг, дълъг път в спорта и знам колко е важно, първо, да са живи и здрави, второ, да са много добра спортна форма и да не се плашат от конкуренцията“, каза Стефка Костадинова.
„Миналата година беше годината на младите таланти, пожелавам им сила, кураж, да вярват на своите треньори и своя екип и да покажат всичко от себе си. България заслужава да има олимпийски шампиони, олимпийски медалисти. По-миналата година в Токио беше много силна Олимпиада за България, беше женската Олимпиада, чухме три пъти българския химн, този път нека да го чуем повече пъти“, допълни президентът на БОК.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре