Сега четете
Мишел Йео спечели „Оскар“ за най-добра актриса

Мишел Йео спечели „Оскар“ за най-добра актриса

Родената в Малайзия Мишел Йео спечели „Оскар“ за най-добра актриса за ролята си в нестандартния и на моменти озадачаващ филм „Всичко навсякъде наведнъж“, който плени Холивуд, съобщават световните агенции.

Това е първа награда на американската Академия за кинематографично изкуство и наука за 60-годишната Йео от първа номинация. Тя става първата азиатка с приз в категорията за главна женска роля.

Мишел Йео беше смятана за фаворитка за наградата, след като спечели призовете на Гилдията на филмовите актьори и „Златен глобус“. Основната й конкурентка беше Кейт Бланшет за „Тар“.

Във „Всичко навсякъде наведнъж“ героинята на Мишел Йео, Евелин, се опитва да подаде данъчната си декларация, когато е въвлечена в алтернативни вселени.

Йео започва кариерата си в хонконгски екшъни през 90-те години на миналия век. Актрисата прави пробива си в Холивуд, когато е избрана за момиче на Бонд във филма от поредицата за агент 007 „Винаги ще има утре“ (1997), в който си партнира с Пиърс Броснан.

Оттогава Мишел Йео се радва на успех в различни жанрове, затвърждавайки репутацията си на високобюджетна екшън звезда и забележителен актьорски талант.

Вижте и

Сред най-известните филми с нейно участие са „Тигър и дракон“ (2000), „Мемоарите на една гейша“ (2005) и „Луди богати азиатци“ (2018).

За отличието „Оскар“ в категорията за най-добра актриса Мишел Йео надделя над Ана де Армас за „Блондинка“, Кейт Бланшет за „Тар“, Андреа Райзбъро за „Лесли“ и Мишел Уилямс за „Семейство Фейбълман“.

Наградите „Оскар“ бяха раздадени за 95-и път на церемония в театър „Долби“ в Лос Анджелис. Водещ на шоуто беше комикът Джими Кимъл.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре