Сега четете
Наградите на Асоциацията на индустриалния капитал в България „Икономика на светло“ за 2022 г.

Наградите на Асоциацията на индустриалния капитал в България „Икономика на светло“ за 2022 г.

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) ще връчи за десети път годишните награди „Икономика на светло“ на церемония от 18:00 ч. в „София хотел Балкан“, съобщиха от Асоциацията.

Целта на ежегодния конкурс е да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да отличи водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивата икономика. Наградите са част от цялостната дейност на АИКБ за повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика, поощряване предприемането на активни действия в тази посока и популяризиране градивната роля на бизнеса в обществото за подобряване на социално-икономическата среда.

Призът „Икономика на светло“ за 2022 г. ще се присъди в три категории:

– за нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата и се присъжда на държавна/общинска администрация или на нейни представители за предлагането/въвеждането на нормативен акт или административна практика, които водят до ефективно ограничаване на сивия сектор и подобряване на бизнес средата;

– за личност или организация, допринесла за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция и се присъжда на личност, НПО, научна организация, компания, която има задълбочени изследвания по темата, постоянни и активни медийни изяви, или е генерирала предложения за промени в законови актове и/или административни практики и т.н.;

Вижте и

– за журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към нетърпимост към неформалната икономика и се присъжда на журналист или медия за принос в актуалното и многостранно отразяване на проблемите и постиженията, свързани с дейностите по ограничаване и превенция на неформалната икономика, в насърчаване и промотиране на светлия бизнес и формиране на обществена нетърпимост към сивия сектор.

Съгласно приетия регламент, номинации се правят от членовете на АИКБ, социалните партньори, членовете на Обществения съвет „Икономика на светло“, медиите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре