Сега четете
Никола Стоянов: Мога да уверя всички потребители, че качеството на продуктите на „Ел Би Булгарикум“ не е нарушено

Никола Стоянов: Мога да уверя всички потребители, че качеството на продуктите на „Ел Би Булгарикум“ не е нарушено

Мога да уверя всички потребители, че качеството на продуктите на „Ел Би Булгарикум“ не е нарушено, системите за контрол работят. Това заяви служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов в ефира на БНТ по повод казуса с отстраняването на изпълнителния директор на компанията. Преди дни от Министерството на икономиката и индустрията обявиха, че одит на дейността на компанията е констатирал множество нарушения.

Стоянов отхвърли тезата, че бившият директор на „Ел Би Булгарикум“ е отстранен заради това, че е намалил цените на сиренето, кашкавала и млякото. Той обясни, че новото ръководство е направило анализи на база на проведени прозрачни процедури за набиране за доставчици на мляко и заплатените много по-ниски цени за доставките и се очаква цените да бъдат още намалени.

Във връзка с проверките на цените в магазина Стоянов каза, че има нужда от законодателни промени за вдигане на глобите за нелоялните практики. Като такава той посочи обявяването на подвеждащи промоции на продукти. Стоянов каза, че в чужбина има глоби, които са процент от оборота. Министърът каза, че не подкрепя да има таван на надценката, но в министерството обмислят търговците да има задължението да информират Комисията за защита на потребителите, ако сложи надценка 20-25%.

Вижте и

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре