Сега четете
Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия изтъкнати български учени

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия изтъкнати български учени

Румен Радев

Президентът Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия изтъкнати български учени днес на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Румен Радев ще връчи орден „Стара планина“ – първа степен на проф. Камен Велев за заслуги в областта на техническите науки в България, а проф. Атанас Куртев ще бъде удостоен с орден „Стара планина“ – втора степен за принос в областта на културата и изкуството.

Проф. Петър Делев, проф. Стефан Костянев и проф. Даниела Доковска ще бъдат удостоени с ордени „Св.св. Кирил и Методий“ – огърлие. Проф. Делев ще получи ордена за заслуги в областта на античната история и тракологията, проф. Костянев – за принос в развитието на медицинската наука и образованието, а проф. Доковска – за особено значимите ѝ заслуги за развитието на правната наука и юридическото образование.

Проф. Божидар Божинов ще бъде отличен с орден „Св.св. Кирил и Методий“ – първа степен за дейността му за развитието на образованието, науката и строителното дело в България.

Вижте и

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре