Сега четете
Напусна ни една от основателките на СДС – Русе и на „Зелената партия“

Напусна ни една от основателките на СДС – Русе и на „Зелената партия“

На 78-годишна възраст, след мъчително боледуване, почина Свободка Стефанова, един от основателите на СДС – Русе и на „Зелената партия“. Трагичната вест съобщи дъщеря ѝ Людмила Миндова. Свободка Стефанова беше народен представител от СДС в 36-ото и 37-ото Народно събрание.

Потомка на стара русенска фамилия, сред предците ѝ има свещеници, лекари, адвокати, инженери, съдии, учители. Нейният прадядо Марин Попвасилев Късогледов е бил мирови съдия на Русчук и народен представител в Учредителното Народно събрание на Княжество България. Приятели и съмишленици със Захарий Стоянов, те заедно са учителствали в русенската околия“, допълват близките ѝ.

„Винаги непримирима към опитите за прикриване на престъпленията на комунистическия режим и неговата реабилитация, тя докрай не спираше да свидетелства за истината и да защитава човешките и граждански права“, споделя дъщерята на Свободка Стефанова.

Вижте и

Опелото ще е на 10 март в софийския храм „Света Троица“, а погребението в русенския гробищен парк „Чародейка“ на 12 март от 14:00 часа.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре