Сега четете
Голям граждански протест защитава Паметника на Съветската армия

Голям граждански протест защитава Паметника на Съветската армия

Протестиращи се събраха пред сградата на Столична община, за да изразят недоволство от местенето на паметника.

Руски знамена развяват протестиращи в защита на Паметника на Съветската армия пред Столична община и в Княжеската градина пред монумента.

Двата протеста са партийно разделени. Пред общината са Възраждане и Левицата!, а БСП прави жива верига пред паметника. Предизборните страсти са силно нажежени, но сблъсъци няма.Столичният общински съвет (СОС) се очаква да обсъди решение, с което да възложи на кмета на София Йорданка Фандъкова да поиска от държавата да премести монумента „Паметник на Съветската армия“, който е държавна собственост, от Княжеската градина и да разположи скулптурните фигури и барелефи в Музея за изкуството от периода на социализма към Националната галерия или върху друг подходящ терен извън централната градска част на София.

Вижте и

Протестиращи се събраха пред сградата на общината, за да изразят недоволство от местенето на паметника. „Не унищожавайте историята!“, „Не пипайте Паметника на Съветската армия“, и „Съветската армия победи нацизма“ бяха част от лозунгите на протеста. Имаше също и призив да бъде разрушен паметникът на американските летци .

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре