Сега четете
САЩ се готвят да забранят със закон TikTok

САЩ се готвят да забранят със закон TikTok

Америка направи значителна стъпка към забрана на популярното приложение TikTok чрез законопроект, подкрепен от Белия дом, на фона на нарастващото недоверие на Запада към китайската социална мрежа, предаде Франс прес.

Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан заяви, че „приветства“ внесения вчера законопроект, който, наред с други неща, ще забрани приложения като TikTok.

Законопроектът, внесен от сенатор от Демократическата партия и сенатор от Републиканската партия, „ще позволи на правителството на САЩ да попречи на определени чужди държави да използват технологични услуги… по начин, който застрашава поверителните данни на американците и нашата национална сигурност“, написа съветникът на Белия дом.

Много американски народни представители смятат, че платформата за кратки видеоклипове, която е собственост на китайската компания БайтДенс, е заплаха за националната сигурност.

Вижте и

Забраната на приложението би била равносилна на „слагане на намордник на свободата на изразяване“ на милиони американци, протестира TikTok, който твърди, че има повече от сто милиона потребители в САЩ. Приложението вече е надминало YouTube, Twitter, Instagram и Facebook по отношение на „прекараното време“ от пълнолетните американци и сега е близо до платформата за филми Netflix.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре