Сега четете
Орхан Мурад:Хората отвикнаха да купуват билети и свикнаха изпълнителите да са по дискотеките и по кръчмите и да са им на главите

Орхан Мурад:Хората отвикнаха да купуват билети и свикнаха изпълнителите да са по дискотеките и по кръчмите и да са им на главите

Първият самостоятелен албум на Орхан Мурад през 1996 г. също се превърща в хитов. На първи май 1998 г. излиза „Хиляди слънца“, който по-късно, през есента на същата година, печели всички възможни награди – за албум на годината, за песен на годината, а Мурад – като певец на годината и като композитор на годината. Следващата година Мурад получава доста награди. Издава 2 албума на турски език, които са много успешни, най-вече по отношение на ангажиментите в Турция – „Ашк“ (2002) и „Дуня гюзели“ (2004). Между тях излиза „Слънце мое“ (2003), също с няколко хита, като „За майката на моето дете“ (посветен на жена му), „Братя по чаша“ и др. В края на 2005 г. записва албум с български народни песни. Подбира 13 песни, най-вече от Родопската и Македонската фолклорни области, записва ги и издава в албума „Любими народни песни“.

Развива нова идея – да помага на талантливи незрящи деца от двете училища, в които е учил. Създава свой танцов ансамбъл и с песните от народния албум концертират по общини. Идеята се приема от много кметове, концертите преминават с огромен успех. През май 2007 година подписва договор с „Пайнер“. Няколко месеца събира песните, които не са излизали в албум, прибавя към тях 6 нови песни и издават с неговите продуценти албума „Единствена“. През пролетта на 2008 година участва в „Пей с мен“ в „Шоуто на Слави“. По същото време работи в Държвния музикално-драматичен театър „Кадрие Лятифова“, Кърджали. Там работи като музикален ръководител.

През 2000 г. песента „Отиваш си“ по музика на Орхан Мурад печели първа награда на конкурса „Тракия фолк“ 2000.

Какъв ти е последният проект ,който си издал да разкажеш нещо за него?

Основно се занимавам с проектиране на мои стари песни ,които нямат видео реализация,за да мога да ги включа в моят you tube канал,който успешно развивам и благодарение на този канал моите почитатели могат да слушат и гледат моите изпълнения.

Последното ,което направих ,бе с един млад и много талантлив мои приятел и певец Ачо направих аранжимент на моята много обичана балада „Обичам те Още“и я включих в моят канал.

Сега като правиш разлика през 90-те какво е състоянието на поп-фолка в момента?

Поп-фолка звучи много по-добре от тогава ,като звук и мастеринг.Клиповете са много по-шикозни и визуално нещата изглеждат много по-добре.

От страната на художествената стойност нещата пропаднаха.Аз не правя клипове ,защото е нещата се изклинчиха и повечето изпълнители правят ,защото имат богати спонсори.

Ти си един от успешните изпълнители на поп-фолка какво ще кажеш сега за младите изпълнители?

Има много талантливи младежи ,но много малко от тях успяват да станат известни,защото не всеки иска да се включва в музикалният баломач ,който е в момента.

Има страхотни певци гледаме ги по реалита предавания.

Липсват ли ти концертите наградите каквито имаше и според теб защо се стигна да се спре всичко?

Най-много те ми липсват и упреквам музикалните компании,които се наложиха с мутренски пари на пазара и отвикнаха хората да си купуват билети за концерти,и наложиха съвсем друга система участия по кръчмите.Аз работех много добре с моят продуцент и издател „Перфект Видео“,но създателят на тази компания загина в автомобилна катастрофа, и след това не можах да се сработя с нито една от музикалните компании.

Те работеха и сега работят и до ден днешен на този принцип да печелим без да влагаме нищо.

Благодарение на интернет и на you tube каналът ми участията ми се увеличиха и почитатели теми се удвоиха.

Много се изписа в пресата и в медиите за вашите отношения с Шенай и дъщеря ти Сузанита поддържате ли някакви отношения?

Това ,което се изписа е пълна лъжа и не говоря на тази тема ,защото това са лични неща.На тази тема не обичам да говоря и не съм говорил.

Сега имаш втора съпруга как сте?

Да добре сме щастливи сме с жената до мен.

Преди години имаше голям концерт с изпълнителите на поп-фолка,които са от 90-те ,като Сашка Васева Тони Дачева,Сашо Роман и др не ти ли се иска пак нещо да се организира подобен спектакъл?

Много би било ,добре ,но само да не е на плейбек ,или на синбек а,с оркестър да бъде и да направим хубаво шоу.Изисква много време и усилия и финансови средства.

Хората отвикнаха да купуват билети и свикнаха изпълнителите да са по дискотеките и по кръчмите и да са им на главите.

Какво правиш през свободното си време?

Вижте и

С приятелите се веселим ,и аз ,което съм успял да направя през годините съм го направил,и повечето се отдавам на веселби.

Пътувания свързани с развлечения.Спортувам понякога ,колкото да съм във форма.

Поддържаш ли контакти с някой изпълнители сега от новите?

Да ,скоро Преслава ми се обади ,която направи музикален проект с мои песни.

По някои път се срещаме по общи участия и се уважаваме на-много със старите изпълнители ,които сме правили общи концерти яли и пили заедно.

Имал ли си покани за реалити предавания и да си жури в някое предаване?

Да участвал съм „Пей с мен“ формат на Слави Трифонов през 2008 г .

Също така съм участвал  „Размяна на съпруги“ преди години. Имах покана от Маги Халваджян да участвам в „Като две капки Вода“,но там отказах защото имах други ангажименти.

Канили са ме да участвам във „Вип Брадър“,но там нещата не се получиха ,защото Сузанита нямаше пълнолетие.

Какъв съвет би, дал сега на младите изпълнители?

Много е трудно да се дават съвети в България по-скоро бих ,им пожелал късмет и ежедневно да се усъвършенстват.Да бъдат далеч от лошите пороци ,които са в цялото общество.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре