Сега четете
С разпит на свидетели продължи днес заседанието по делото срещу Георги Семерджиев

С разпит на свидетели продължи днес заседанието по делото срещу Георги Семерджиев

С разпит на свидетели продължи днес заседанието по делото срещу Георги Семерджиев, подсъдим за катастрофата на столичния бул. „Черни връх“, станала на 5 юли миналата година и отнела живота на две млади жени.

По време на днешното заседание в Софийския градски съд един от свидетелите – Марио Гюзелев, управлявал мотор в близост до мястото на инцидента и станал пряк свидетел на случилото се, разказа, че според него в черния джип е имало още две жени, които след удара са напуснали местопроизшествието. Той посочи, че не ги е видял да излизат от автомобила, който бил разкъсан от удара, но ги чул да си говорят, отдалечавайки се.

„Покрай мен минаха две жени, от които едната придържаше другата. Едната хленчеше, а другата казваше: „Бързо, бързо, че убихме хора“, разказа още Гюзелев. По думите му, той е видял в предната част на катастрофиралия автомобил маратонка и дамска чанта, която била долу до предната пасажерска седалка.

„Целта ми, за която спрях, беше да помогна. Ходил съм на курс за оказване на първа помощ и първата ми мисъл беше да помогна на някого, ако има нужда от първа помощ“, посочи още свидетелят. Според показанията му черният автомобил минал на червен светофар, като направил същото и на кръстовище на бул. „България“, намиращо се в близост до мястото на инцидента.

Свидетелят разказа още, че не видял кой управлява автомобила, а след произшествието на място били останали единствено телата на двете блъснати жени.

Според прокурор Чавдар Железчев показанията на този свидетел, в частта им, в които той твърди за други две жени, били в автомобила, не кореспондират с останалите събрани доказателства.

„Считаме, че тази информация не се потвърждава от доказателствената съвкупност. За нас, в голяма степен на категоричност, е бил сам в автомобила“, коментира представителят на държавното обвинение. Според него свидетелските показания възпроизвеждат субективните възприятия на свидетелите, а в настоящето производство по-важни ще са експертните заключения за движението на автомобила, скоростта и другите обстоятелства около катастрофата.

Вижте и

Други свидетели по делото, разпитани днес от съда, също потвърдиха за висока скорост на автомобила преди катастрофата, както и за преминаването му на червен сигнал на светофара.

По време на днешното заседание председателят на съдебния състав заличи една част от свидетелите, тъй като показанията им са свързани с едни и същи обстоятелства. Делото предстои да продължи с разпити на вещи лица и заключения от експертизи.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре