Сега четете
Камбоджа подкрепя предложението на Китай от 12 точки за мир в Украйна

Камбоджа подкрепя предложението на Китай от 12 точки за мир в Украйна

 

Министър-председателят на Кралство Камбоджа Хун Сен обяви подкрепата си за мирното предложението на Китай от 12 точки за прекратяване на руско-украинската криза и призова всички заинтересовани страни да разгледат предложението, предаде АКП за БТА.

Предложението беше направено по повод навършването на една година от руско-украинската война, заяви Хун Сен на церемонията по закриването на годишната среща на министерството на външните работи и международното сътрудничество, която се проведе в Двореца на мира вчера следобед.

Камбоджа подкрепя плана от 12 точки на Китай, тъй като той предлага зачитане на международните закони и принципите на Устава на ООН и т.н., които са в съответствие с позицията на Камбоджа, обясни той.

„Гореспоменатото предложение също така призовава за прекратяване на военните действия“, подчерта Хун Сен. „Войната е най-лошият начин да се сложи край на войната. Прекратяването на огъня е най-доброто средство за спиране на войната.“

Вижте и

Премиерът призова всички заинтересовани страни да разгледат внимателно мирното предложение на Китай, за да се прекратят бойните действия и по този начин да се сложи край на страданията на хората, както и на разрушаването на имущество и инфраструктура.

Дванадесетте предложения включват зачитане на суверенитета на всички страни, отказ от манталитета на студената война, прекратяване на военните действия, възобновяване на мирните преговори, разрешаване на хуманитарната криза, защита на цивилното население и военнопленниците, запазване на безопасността на ядрените електроцентрали, намаляване на стратегическия риск, улесняване на износа на зърно, спиране на едностранните санкции, запазване на стабилността на промишлените вериги и веригите за доставки и насърчаване на възстановяването след конфликта.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре