Сега четете
Конфликтът в Народния театър е огледало на всичко, което се случва в държавата

Конфликтът в Народния театър е огледало на всичко, което се случва в държавата

Конфликтът в Народния театър в един момент стана огледално реципрочен на всичко, което се случва в държавата. Това каза актьорът Валери Йорданов в предаването „България, Европа, светът на фокус“ по Радио „Фокус“.  

По думите му законите са такива, че директорът на театъра има повече правомощия от министъра. „Никой не може да му се бърка. Директорът може да не даде отчет за много свои действия на министъра“, заяви актьорът.

Йорданов заяви, че е нарушена програмата на Министерството на културата за достъп до култура на учащи и пенсионери. Билетите в момента са 10 общо за пенсионери и ученици, посочи той.

Тео Елмазов посочи, че конфликти в Народния театър е имало и при предишните директори на културната институция, но те са съумявали да се справят с тях. „Там са събрани различни школи, различни видове актьори, различни театрални течения. Предишните директори сякаш съумяваха да загладят тези остри камъни и да потушават зараждащите се и избухващи конфликти. Сега този конфликт не само че не успяха да го спрат навреме, а го изнесоха и цялата страна в момента се занимава с него“, коментира той.

Вижте и

Трупата на Народния театър може да работи спокойно само ако намери своя обединител, който да я поведе, смята Тео Елмазов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре