Сега четете
Гълъб Донев: И днес родината ни има нужда от своите опълченци по дух

Гълъб Донев: И днес родината ни има нужда от своите опълченци по дух

„Българската свобода има свой връх и той се нарича Шипка. Всяка педя земя тук разказва драматичната история на българската свобода, пропита с кръвта и саможертвата на предците ни“. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев в словото си за националния празник – 3 март, при тържественото му честване на връх Шипка.

„Връх Шипка е свято място, което не търпи нечисти думи и недостойни постъпки. Връх Шипка е място, в което се стъпва като в храм с вяра в сърцето – смело, но тихо, защото под земята ни стоят костите на опълченците, които браниха този връх до последен дъх“, каза още премиерът.

„Днес, когато честваме 145 години от освобождението на България, ние се прекланяме пред паметта на хилядите знайни и незнайни българи, които, изправени пред избора свобода или смърт, избраха България. Помним и никога няма да забравим воините, които в Руско – турската освободителна за нас война, отдадоха живота си за нашата свобода“, отбеляза още Гълъб Донев.

Вижте и

„Щом сте тук, значи България е в сърцето ви“, обърна се премиера към стотиците хора, събрали се на връх Шипка за тържественото отбелязване на празника. „И днес родината ни има нужда от своите опълченци по дух и своите идеалисти по душа, които ще се отрекат и ще загърбят личните си интереси и стремежи и ще се отдадат на общонационалната кауза за свободна, независима и силна България“, заяви служебният премиер Гълъб Донев навръх Шипка.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре