Сега четете
„Вагнер“: Бахмут е практически обкръжен

„Вагнер“: Бахмут е практически обкръжен

Евгений Пригожин, основателят на наемническата военна компания „Вагнер“, заяви във видео, че украинският град Бахмут на практика е обкръжен от руските сили, предаде Ройтерс.

Пригожин, облечен в клипа във военна униформа, призова украинския президент Володимир Зеленски да изтегли силите си от града, който „Вагнер“ опитва да превземе от месеци. Той добави, че на украинските войски е оставен път за евакуация.

Хората на Пригожин от месеци са острието на настъплението в Източна Украйна. Москва гледа на Бахмут, който нарича с името му от съветско време Артьомовск, като на трамплин за превземането на по-големи градове като Краматорск и Славянск.

„Ако по-рано с нас се сражаваше професионална украинска армия, то днес виждаме все повече старци и деца. Те се бият, но животът им в Бахмут е кратък – ден-два. Дайте им шанс да напуснат града“, добави Пригожин, цитиран от ТАСС.

Вижте и

След това в клипа се появяват възрастен мъж и две млади момчета, вероятно пленени украинци, които искат да им бъде позволено да се върнат у дома.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре