Сега четете
Държавата изземва принудително сгради на „Капитан Андреево“

Държавата изземва принудително сгради на „Капитан Андреево“

Приключена е процедурата по отнемане на достъпа и пропуските на лицата свързани със сградите на граничния пункт, които са предмет на заповедта на Областния управител за изземване. Това съобщи днес служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред журналисти по време на посещението си на ГКПП „Капитан Андреево“.

По думите му в момента Областният управител упражнява правомощията си. Той подчерта, че съпротива от гледна точка на физически действия към момента няма. „Убедих се, че моите служители са реализирали правомощията си. Държавата установи контрол върху тези помещения, днес е отнет достъпът на служители, лаборатория ще бъде изградена и в „Лесово“, допълни Демерджиев, цитиран от БНТ.

Той поясни, че на „Капитан Андреево“ ще бъде усилен капацитетът на лабораторията. „Трябва да осигурим надежден фитосанитарен контрол и бързо да бъдат обработвани товарите. Всички проби ги взима държавата. Изгражда се трета лаборатория, за да не ходят пробите в София“, уточни министърът.

Демерджиев определи като спекулации информацията за закриване на полицейския участък в Лесово. „Няма да се закриват структури на МВР, напротив. Имаме свободен щат в рамките на министерството, който ще бъде насочен да подсили дирекциите с униформени полицаи. Няма да намалява броят на служителите, 700-800 са в резерв, които ще бъдат разпределени към областните дирекции, за да подобрят ситуацията“, заяви вътрешният министър.

Вижте и

България ще бъде една от държавите, която първа и най-много ще бъде подпомогната за справяне с мигрантския натиск, съобщи още Демерджиев.  Имаме одобрени 141 милиона евро, които в момента се влагат. Следващите месеци трябва това нещо да се материализира на терен. Обследвана е границата, имаме технически предложения, „Гранична полиция“ е избрала най-добрите решения. Предпочитаме да ни се доставят в натура технически средства, ако Комисията не може да ги обезпечи бързо, тогава ще преминем към финансиране и поръчки, които ще вървят по линията на националната сигурност, по ускорени процедури – говорим за камери, за термосензори, за наблюдение по въздуха с безпилотни летателни апарати, за автомобили и за един кораб“, каза вътрешният министър.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре