Сега четете
Васил Василев ще обясни днес пред журналисти мотивите си за дисциплинарното уволнение на главния режисьор на театъра Александър Морфов

Васил Василев ще обясни днес пред журналисти мотивите си за дисциплинарното уволнение на главния режисьор на театъра Александър Морфов

Директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Васил Василев ще обясни днес пред журналисти мотивите си за дисциплинарното уволнение на главния режисьор на театъра Александър Морфов.

Протести в защита на режисьора се очакват за трети пореден ден.

Подкрепящите Александър Морфов ще изразят своето недоволство от освобождаването му като главен режисьор пред Министерството на културата в два на обед днес за разлика от предишните два дни, когато хората се събираха пред Народния театър.

Пред културното ведомство протестиращите ще искат служебния министър Найден Тодоров да вземе отношение по казуса.

Подкрепа за Морфов дойде и от актьори от други трупи – Милен Миланов от театър „Българска армия“ заяви:

„Сашо Морфов ще остане в историята на българския театър с това, което е направил. А то е изключително значимо“.

Докато поддръжниците на Морфов се събират пред министерството на културата по същото време директора на Народния театър Васил Василев ще обясни пред медиите защо го е уволнил. До този момент коментарът му е лаконичен:

Вижте и

„Има закони в тази държава и те трябва да бъдат спазвани. Заповядайте на пресконференция, тя ще бъде публична. Очаквам вашите въпроси и ще бъда насреща“.

В писмена позиция ръководството на театъра твърди, че Морфов не е успял да намери диалог със своите колеги. Спектаклите му ще продължат да се играят в Народния театър, а опитите за вътрешно решаване на конфликта не са дали резултат заради външни провокации и системен натиск с тенденциозно провокирани конфликти.

Източник БНР

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре