Сега четете
Лена Бориславова завежда дело срещу сценаристите на Слави

Лена Бориславова завежда дело срещу сценаристите на Слави

Бившата началничка на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова завежда гражданско дело за клевета и уронване на името срещу сценаристите на Слави Трифонов. Това обяви самата Бориславова във Фейсбук. Тя не дава подробности, но обяснява, че исковата молба ще бъде депозирана в Софийския градски съд. Това означава, че делото ще бъде за над 25 000 лв.

Бориславова се зарича да заведе и други граждански дела. „След сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки“, пише тя.

Поводът за делото би трябвало да е „Песен за Лена“, която беше пусната в социалните мрежи и партийната тв „7/8“ преди месец. В нея Бориславова е главен герой, а текстът прекрачва всякакви граници на политическа сатира с добър вкус. „Това е човек, който е в свободно падане. Той се провали като шоумен, като политик, свали си собственото правителство, гласувайки с ДПС и ГЕРБ“, коментира неотдавна песента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. „Да замахваш към жена – тя е много силна, няма да ѝ повлияе. Здравите сили в обществото са там. Обществото удари шумен шамар обратно към Слави и му каза – ти ставаш една празна опаковка, която ще отиде в кошчето на историята“, допълни Кирил Петков тогава и допълни, че партията се е обединила зад Лена Бориславова.

Бориславова отказа да участва на изборите през миналия октомври, но сега е кандидат-депутат от ПП-ДБ – втора в софийската листа за 24 МИР, след съпредседателя на ДБ Христо Иванов. Час преди внасянето на иска срещу хората на Трифонов обединението ПП-ДБ регистрира листите си.

Вижте и

Бориславова не е първият представител на ПП, който води дела срещу хора от ИТН. Първи беше един от лидерите на формацията – Асен Василев, който съди Тошко Йорданов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре