Сега четете
Шишков: Липсва част от пътя на Северната скоростна тангента

Шишков: Липсва част от пътя на Северната скоростна тангента

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков провери състоянието на Северната скоростна тангента на София. По време на инспекцията бяха взети две проби от настилката на обекта. При първоначалния оглед на едната ядка министърът заяви, че една трета от заложения по проект асфалт, който трябва да е 20 сантиметра, липсва в основния асфалт.

Това, което виждате в момента, е 14 сантиметра, липсва част от пътя, допълни министърът, който показа пред медиите т.нар. ядка.

Проба ще се вземе и от едно от мостовите съоръжения в района на пътния участък, като ще се изследва и здравината на стоманената му конструкция.

По думите на министъра този участък ще се нуждае от оснодвен ремонт и то в много по-ранен етап, който ще е за сметка на държавата. Тангентата е извън гаранция, а мостовото съоръжение все още е в гаранция.

Вижте и

Анализите ще се правят от Научноизследователския строителен институт и от Института за пътища и мостове към Агенция „Пътна инфраструктура“ и се очаква да са готови до две седмици.

Строителството на магистралната отсечка от 17 километра беше за 220 млн. лв. по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., обясниха от Агенция „Пътна инфраструктура“. На 30 декември 2015 г. премиерът тогава – Бойко Борисов, пусна в експлоатация 13 километра от Северната скоростна тангента, а на 28 април 2016 г. цялата магистрална отсечка беше пусната два месеца предсрочно.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре