Сега четете
Съдът остави в ареста обвинените по случая „Локорско“

Съдът остави в ареста обвинените по случая „Локорско“

Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста петимата обвиняеми за каналджийство и превозване на 52 мигранти от Афганистан, от които 18 загубиха живота си. Инцидентът стана край софийското село Локорско.

Шестият обвиняем – В.Х. е задържан в Гърция, предстои неговата екстрадиция, като това се очаква да стане до два месеца, през които той ще остане в гръцки затвор.

Адвокатът на обвиняемия Т. Т. счита, че определението за постоянен арест, е необосновано и добави, че обвиняемият е с обременено съдебно минало, но това не е предпоставка за укриване, няма и основания за бъдещо такова.

“Съжалявам за всичко, ако съм в ареста станалото няма да се промени, искам да бъда полезен”, каза обвиняемият.

Защитникът на П.Я. заяви, че доказателствата за подвеждане под отговорност на обвиняемия не са убедителни, няма доказателства, че обвиняемият е провеждал предварителни разговори за превозване на мигранти, нито пък че е участвал в разполагането на мигрантите в тайници. Защитата поиска по-лека мярка.

Адвокатът на Х.Д. също поиска по-лека мярка, защото обвиняемият има постоянен адрес, няма опасност от укриване и семейството му се нуждае от неговите грижи.

Вижте и

“Съжалявам за случилото се, нямам намерение да извършвам нови престъпления, ако може да се наложи по-лека мярка само и само да се грижа за близките си”, заяви и Х. Д.

Назначената защита на А.А. пък уточни, че клиентът ѝ е съдействал на органите на реда, дал е информация за документите, които са били заровени, като е участвал в следствения експеримент, няма и опасност от укриване.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре