Сега четете
Белият дом даде на американските агенции срок от 30 дни, за да приложат федерална забрана за употреба на „ТикТок“ на своите устройства

Белият дом даде на американските агенции срок от 30 дни, за да приложат федерална забрана за употреба на „ТикТок“ на своите устройства

Белият дом в снощи даде на правителствените агенции в САЩ срок от 30 дни, за да гарантират, че не употребяват приложението „ТикТок“ на федерални устройства и системи.

Директорът на Службата за управление и бюджет Шаланда Йънг е информирала агенциите в меморандум с указания, видян от Ройтерс, че те ще бъдат задължени да коригират договорите за информационни технологии, за да гарантират, че доставчиците осигуряват безопасността на американските данни, като прекратят използването на „ТикТок“ на устройствата и системите, използвани като част от тяхната работа.

Междувременно Американският съюз за граждански свободи (АСГС) призова Конгреса да не забранява „ТикТок“. Очаква се Комисията по външни работи на Камарата на представителите днес да гласува по законопроект, който дава на президента Джо Байдън нови правомощия за забрана на приложението, което се използва от повече от 100 милиона американци, посочва Ройтерс.

„Забраната на „ТикТок“ би нарушила правата съгласно първата поправка на милиони американци, които използват приложението, за да се изразяват“- написа АСГС в „Туитър“.

Вижте и

Канада снощи също обяви, че забранява употребата на „ТикТок“ на всички правителствени мобилни устройства, което е отражение на нарастващите опасения на западните официални представители относно китайското приложение за споделяне на видеоклипове, предаде Асошиейтед прес. Министър-председателят Джъстин Трюдо заяви, че това може да е първа стъпка към по-нататъшни действия.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре