Сега четете
Дмитрий Медведев: Продължаващите оръжейни доставки за Украйна създават риск от глобална ядрена катастрофа

Дмитрий Медведев: Продължаващите оръжейни доставки за Украйна създават риск от глобална ядрена катастрофа

Дмитрий Медведев, бившият президент на Русия и съюзник на настоящия Владимир Путин, заяви в коментар, публикуван тази сутрин, че продължаващите оръжейни доставки за Украйна създават риск от глобална ядрена катастрофа, съобщи Ройтерс.

Последните коментари на Медведев, който е зам.-председател на руския Съвет за сигурност, са в унисон с ядрените предупреждения на Путин през миналата седмица и с изказването му в неделя, в което той представи конфронтацията на Москва със Запада като екзистенциална битка за оцеляването на Русия и на руския народ.

„Разбира се, наливането на оръжия може да продължи (…) и да предотврати всяка възможност за подновяване на преговорите“, казва Медведев в коментари, публикувани в ежедневника „Известия“.

„Противниците ни правят точно това, като не искат да разберат, че целите им със сигурност ще доведат до пълно фиаско. Загуба за всеки. Колапс. Апокалипсис. В който забравяш за векове за някогашния си живот, докато руините не престанат да излъчват радиация“, заявява Медведев.

Вижте и

Агенцията коментира, че апокалиптичната реторика на бившия руски президент се разглежда като опит да разколебае НАТО и западните съюзници на Киев да се замесят още повече в продължаващата вече една година война, в която Москва претърпя редица неуспехи на бойното поле.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре