Сега четете
Няма пациенти с опасност за живота след тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“

Няма пациенти с опасност за живота след тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“

Към този момент няма пациенти с опасност за живота след тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“, в който загина нелегален мигрант от Афганистан, всички са в добро състояние. Това каза служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев пред журналисти в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора.

„В по-тежко състояние е дете на 11 години, което е настанено в Клиниката по анестезиологично и интензивно лечение в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Детето е с комоцио, без загуба на съзнание. Направен му е скенер, няма тежки увреждания и състоянието му не е животозастрашаващо“, каза още Меджидиев. Той посочи, че след инцидента 30 души са настанени в болницата в областния град и до момента всички са обработени, четирима от тях са освободени. „Медицинските екипи са реагирали незабавно, на мястото са пристигнали три линейки от Стара Загора, две от Чирпан и една от Братя Даскалови“, коментира той.

Има пациент с фрактура на бедрото, който предстои да бъде опериран и един опериран с травма на ръката. Двама души са с пневмоторакс, един от които е дрениран. Има и други с гръдни травми, както и пациент със счупен втори шиен прешлен, при който не се налага оперативна интервенция, поясни здравният министър.

Инцидентът е станал на 165-и километър на автомагистрала „Тракия“, в района на Чирпан. Катастрофиралият бус е превозвал нелегални мигранти, в него е имало 46 души. Шофьорът на превозното средство е избягал. Предполага се, че водачът е пакистански гражданин, предприети са оперативно-издирвателни мероприятия.

Вижте и

На мястото е имало два буса, поясни пред журналисти окръжният прокурор Дичо Атанасов. „В 00:05 ч. бус е спрян за проверка от пътна полиция и е установено, че превозва нелегални мигранти“, каза той и обясни, че по време на проверката покрай полицейските екипи минава втори бус, който е ускорил, спукал е задна лява гума и се е ударил няколко пъти в мантинелата. Към момента няма яснота дали има връзка между двата буса, превозващи нелегални мигранти.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре