Сега четете
Николай Денков: Александър Дунчев твърде много се е взрял в неговите дървета и не вижда голямата гора – да се спечелят изборите

Николай Денков: Александър Дунчев твърде много се е взрял в неговите дървета и не вижда голямата гора – да се спечелят изборите

Александър Дунчев твърде много се е взрял в неговите дървета и не вижда голямата гора – да се спечелят изборите. Беше направен опит този случай да бъде използван от конкурентите на ПП и ДБ на политическото поле.

Това заяви пред Българското национално радио акад. Николай Денков от “Продължаваме Промяната”.

 

Скандалът с листите на новата коалиция на “Демократична България” и “Продължаваме Промяната” бушува вече повече от седмица. Бившият депутат на ПП Александър Дунчев обвини ДБ и ПП в порочен модел на управление, подобен на този на ГЕРБ. Заговори за задкулисие и направи сравнения с ДПС. Основната причина – изборът на водач на листата на обединението в София – област. На Александър Дунчев е било предложено второто място, но той е отказал.

 

Денков бе категоричен – не скандалите са забавили регистрирането на листите на новата коалиция за предстоящите избори, а необходимостта да се съчетаят листите на две политически формации.

 

Той увери, че утре всички листи ще бъдат представени от координаторите за регистриране по места.

 

Вижте и

Денков подчерта, че ПП и ДБ имат съгласие по почти всички въпроси и затова е поел ролята на един от координаторите по подготовката на предизборната платформа, която на следващ етап би се превърнала и в управленска:

 

„Единствените по-задълбочени дискусии с тях са къде е границата. Ние настояваме да има повече социални разходи, свързани с намаляване на неравенството, с подкрепа на здравеопазването, на образованието, на пенсионерите. Но никога не сме имали съмнение, че тези допълнителни разходи трябва да бъдат в рамките на Маастрихтските критерии – дефицитът да е ограничен до 3%, дългът да не се увеличава. Тук сме си стиснали ръцете с ДБ – каквито и разходи да се правят, трябва да съответстват на тези рамки. Ние нямаме съществени различия с тях, колкото и да се опитват нашите политически опоненти да създават интриги“.

Източник Фрог

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре