Сега четете
Унгария е съгласна с ключовите положения от мирния план на Китай за прекратяването на конфликта в Украйна

Унгария е съгласна с ключовите положения от мирния план на Китай за прекратяването на конфликта в Украйна

Унгария е съгласна с ключовите положения от мирния план на Китай за прекратяването на конфликта в Украйна, заяви днес в интервю за телевизия Си Ен Ен унгарският външен министър Петер Сиярто.

Унгарският министър каза, че още в началото на седмицата е обсъдил плана от 12 точки с най-високопоставения китайски дипломат Ван И. Това обсъждане се е състояло по време на визитата на Ван И в Будапеща.

„Напълно съм съгласен, че суверенитетът и териториалната цялост на всички страни в света трябва да се уважават“, каза Сиярто, като по този начин изрази съгласието на Унгария с ключовите идеи, изложени в китайския план.

В интервюто си за Си Ен Ен Сиярто изрази и надеждата на Будапеща, че с мирни преговори Украйна ще получи гаранции за суверенитета си.

„Призоваваме всички да уважават териториалната цялост и суверенитета на Украйна“, каза унгарският министър и изтъкна, че Унгария осъжда действията на Русия по отношение на Украйна.

Сиярто подчерта, че унгарското правителство остава ангажирано с позицията си, че конфликтът в Украйна може да бъде решен само по мирен път. Унгария призовава останалите страни да се въздържат от стъпки, които водят до неговото продължаване и ескалация, каза още министърът.

Вижте и

„С доставки на оръжия и санкции конфликтът не може да бъде решен“, категоричен бе Сиярто.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре