Сега четете
Шеф №2 в „Левски“ влезе в тежък конфликт със Сираков

Шеф №2 в „Левски“ влезе в тежък конфликт със Сираков

Ситуацията в „Левски“ се утежни допълнително заради остър конфликт между собственика на футболния клуб Наско Сираков и изпълнителния директор Ивайло Ивков. Последният обяви днес, че не е съгласен с методите на управление на Сираков и смята да си подаде оставката.

Ивков заяви, че Сираков е попречил на продажбата на Хосе Кордоба за 3 млн. евро, които биха били много важни в настоящия момент за клуба. Също така характеризираната от Сираков като положителна вест, че 30% от приходите в клуба ще отиват директно към НАП за погасяване на огромния дълг на „Левски“, бе наречена от Ивков като много неприятна новина, тъй като на практика означава, че финансите на клуба ще бъдат под надзора на борд (т.е. от приходната агенция).

„Проблемът на „Левски“ не е финансов, а управленски. Не е изключено да подам оставка, но аз съм отговорен човек. Тук не е място за резки движения, не е като да напусне треньорът. Аз съм единственият, който подписва от името на клуба. Ще дам време на собственика и на ръководството време да решат, с кого да ме сменят. В следващите дни предстои да се подпишат доста документи. Ако отношенията ни се влошат още, няма да е изненада да бъда сменен. Моето мнение е, че всички решения за „Левски“ трябва да се взимат в кабинета на изпълнителния директор и няма да отстъпя от това. Когато бях поканен (б.ред. – от Наско Сираков) да заема поста поставих моите условия за работа. Това не се случва и аз не съм ОК с това“, заяви Ивайло Ивков на пресконференция.

Изпълнителният директор даде примери за неправилни, според него, решения от страна на Сираков. Най-вече това е провалената продажба на панамския национал Хосе Кордоба. Към защитника е имало много силен интерес от руския „Сочи“, клуба от Мейджър сокър лийг „Ню Йорк Сити“, както и от датския „Брьондби“. Най-добрата конкретна оферта е била за 3 млн. евро, но в последния момент сделката е била отказана по нареждане на собственика на „Левски“. Ивков посочи, че с тези средства е можело да бъдат покрити належащи плащания към НАП и да бъдат привлечени футболисти. Друг показателен момент е изваждането на Ивков от екипа, който преговаря за уреждането на задълженията към НАП. „Големите решения, с които се нагърбихме аз и Станимир Стоилов, се оказаха отвъд нашата воля. Аз не разполагам с възможност да взимам стратегически решения“, обясни още Ивков.

Вижте и

Той също така счита за правилно акциите в клуба да са във феновете, които да вземат решения, но това до момента не се случва. И още нещо неприятно каза Ивков по адрес на Сираков: „След финала за купата не трябваше да се застава зад Стоилов само с похвали, а трябваше тогава да купим футболисти. Щяхме да имаме много по-силен отбор, който в момента да е в борбата за титлата“.

Същевременно Ивков поясни, че конфликтът със Сираков не е междуличностен, а принципен – заради различни виждания за управлението на клуба.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре