Сега четете
НС се е изръсило с над 10 000 лв. за присъствието на Хамид Хамид на молитвената закуска, която е гледал от видеостена

НС се е изръсило с над 10 000 лв. за присъствието на Хамид Хамид на молитвената закуска, която е гледал от видеостена

Българският парламент е платил 10 442 лв. за пътуването на депутата от ДПС Хамид Хамид в САЩ, където НС го е командировало за Националната молитвена закуска и за участие във форум „Как да противостоим на руската агресия в Украйна и на вредното влияние на Китай в Европа“.

Това става ясно от отговори, който парламентът е предоставил на народния представител от „Демократична България“ Ивайло Мирчев по реда на Закона за достъп до обществена информация. Мирчев обяви информацията на фейсбук страницата си.

За разлика от главния прокурор Иван Гешев за присъствието на Хамид на молитвената закуска не се знаеше нищо. Случайна снимка на полски политик в туитър го издаде и това стана причина Мирчев да попита кой плаща масрафа покрай воаяжа на депутата и обвинител №1. Въпреки че пресцентъра на държавното обвинение широко отразяваше визитата на Гешев, накрая се оказа, че той всъщност е бил в отпуск по време на престоя си в САЩ. Но от съобщенията на прокуратурата не личеше Хамид Хамид да е бил заедно с него.

Колкото до участието на двамата на молитвената закуска – стана ясно, че са я гледали от видеостена. В отговор на питане на „Сега“ от американското посолство у нас посочиха, че Гешев не е канен „за участие в 71-та Национална молитвена закуска, която се дава от американския президент Джо Байдън“.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре