Сега четете
Великобритания опроверга Радев и обеща западни срещу съветски изтребители за Украйна

Великобритания опроверга Радев и обеща западни срещу съветски изтребители за Украйна

Великобритания стана поредната държава, която опровергава българския президент Румен Радев, че армията ни не може да получи бързо съвременно западно оръжие срещу предаването на налично съветско въоръжение на Украйна. Лондон обеща да даде модерни изтребители на страните, които дарят  МиГ 29 или Су-24 на Украйна.

„Великобритания е готова да гарантира сигурността или да обезпечи с изтребители всяка страна, която иска да изпрати руски или съветски бойни самолети на Украйна“, заяви британският министър на отбраната Бен Уолъс, цитиран от международните агенции. Той обаче не е сигурен дали някоя от тези страни е склонна да предприеме офертата.

Обединеното кралство изпраща боеприпаси и оръжия на Украйна и в момента обучава украински войници да боравят с британски танкове, но се възпротиви на предложението на украинския президент Володимир Зеленски да даде изтребители. Съюзниците от НАТО не са склонни да предоставят модерни западни бойни самолети на Украйна с аргумента, че обучението на екипажите ще отнеме твърде много време, отбелязва ДПА.

Вижте и

Уолъс заяви, че един от начините за бърза подкрепа за Украйна е страните, които разполагат с изтребители „МиГ-29“ и „Су-24“, да ги дарят на Киев, а Великобритания ще гарантира тяхната сигурност и ще им предостави изтребители за временно ползване.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
1
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре