Сега четете
Прокуратурата се задейства за заплахите срещу рапъра Устата

Прокуратурата се задейства за заплахите срещу рапъра Устата

Софийска районна прокуратура светкавично се самосезира във връзка със заплахи срещу рапъра Иван Динев – Устата. „Преди дни изпълнителят сподели в интернет видео с песен, свързана с Република Северна Македония. Той твърди, че след публикуването на видеозаписа е получил съобщения в социалните мрежи със заплахи за живота му. В Софийската районна прокуратура е образувана преписка. Прокурор ще направи лична проверка по случая“, съобщи държавното обвинение.

Когато приключи проверката, прокурорът ще прецени дали има достатъчно данни за извършено престъпление, за което да образува и разследване.

Устата разбуни духовете с песента „Урок по история на Македония“, която пусна в социалните мрежи на 14 февруари. В нея той пее, че Северна Македония „не е държава, а територия“, нарича я „провинция с големи амбиции, отраснала в българските традиции“ и определя македонският език като „български диалект“. В текста има и фрази като „тая държава подарък направи я Георги Димитров на Югославия“, „що не се дървите така на сърбите“ и „скоро май няма да си европейка, сѐди кротко на резервната скамейка“. Накрая на песента си Устата казва, че във вените на македонците „тече българска кръв“ и затова да бъдат „по-смирени“.

Вижте и

След песента са заваляли заплашителни и обидни съобщения, заради които певецът е сезирал ДАНС и Министерството на външните работи, предаде Нова тв. Устата смята, че като артист е защитен от свободата на словото.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре