Новият съсобственик ще финансира „ЦСКА-София“ с дарения

Новият съсобственик на „ЦСКА-София“ – фондацията „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“ ще има грижа за финансовата стабилност в клуба, като ще осигурява средствата, благодарение на дарения.

Това стана ясно от думите на представителя на фонда – Стоян Орманджиев, който ще защитава интересите на организацията в качеството си на нов изпълнителен директор във футболния клуб. От думите му също така стана ясно, че фондацията (б.ред. – която е учредена на 24 януари т.г.) все още организира бъдещите си дейности, като тепърва предстои да пусне собствен сайт. Но пък вече е ясно, че направление „Спорт“, за което ще отговаря Орманджиев, ще бъде изцяло посветено на „ЦСКА-София“.

„Идеите на фондацията са много сериозни и много добри. Аз отговарям за фонд „Спорт“, а той ще е изцяло свързан с ЦСКА. Тепърва обществеността ще се запознава с нашата дейност. Какво по-добро от това нашият първи проект да е свързан с ЦСКА?! За нас ЦСКА е ракета-носител. Това е най-популярният и разпознаваем клуб (…) Една фондация се финансира от дарения, от дарители. Футболът е много пари, съгласен съм. Но е и съмишленици, идеи, хора, които знаят как да си развият бизнеса до върха (…) Щом фондацията е съсобственик, това отваря много други врати. Бюджетът на клуба няма как да се намалява, а само да се увеличава“, заяви Орманджиев. Той потвърди, че е бил поканен от председателя на фондацията Данаил Илиев, който заема директорски пост в букмейкърската компания „Уинбет“ – основен спонсор на футболния клуб.

Вижте и

Орманджиев потвърди, че „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“ ще бъде равноправен съсобственик с Гриша Ганчев, като и двете страни ще разполагат с по 40% от акциите. Останалите 20% остават на Христо Стоичков.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре