Сега четете
Кръгла маса за развитието и проблемите на електроенергийните мрежи ще се проведе днес в София

Кръгла маса за развитието и проблемите на електроенергийните мрежи ще се проведе днес в София

Кръгла маса на тема „Развитието на електроенергийните мрежи – европейски и национални тенденции и проблеми“ ще се проведе днес в Гранд Хотел София от 9:30 до 13:30 часа, съобщиха организаторите от Института за енергиен мениджмънт.

Основната цел на дискусиите е да се представят актуални виждания за фактическото състояние на електроенергийните мрежи, включително и от гледна точка на измененията в европейската и националната нормативна и регулаторна рамка.

Сред говорителите се очаква да бъдат Кристиан Руби, генерален секретар на „Евроелектрик“; Костис Стамболис, директор на Института за енергетика в Югоизточна Европа; доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, както и представители на операторите на електроразпределителни мрежи. За участие в кръглата маса са поканени представители на държавни институции, на дипломатическия корпус, търговски дружества, бизнес асоциации, експерти и др.

В рамките на събитието ще бъдат представени последни данни за добри практики и в други държави членки на Европейския съюз, както и за възникнали проблеми особено през призмата на присъединяване на възобновяеми енергийни мощности. Темата ще бъде разгледана и в контекста на развитието на регионалния електроенергиен пазар.

Вижте и

В контекста на националните измерения на въпроса за развитието на мрежите ще бъде направен и критичен преглед на Плана за възстановяване и устойчивост и Интегрирания план за енергетика и климат.

На база на дискусиите ще бъдат подготвени конкретни предложения относно актуализацията на тези рамки, които ще бъдат съответно представени на държавните институции, допълват от Института за енергиен мениджмънт.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре