Сега четете
Изпълнителният заместник-председател на ЕК Валдис Домбровскис ще се срещне с президента Румен Радев и с премиера Гълъб Донев

Изпълнителният заместник-председател на ЕК Валдис Домбровскис ще се срещне с президента Румен Радев и с премиера Гълъб Донев

Изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия (ЕК), отговарящ за икономиката в интерес на хората, Валдис Домбровскис пристига на посещение в България, съобщиха от Представителството на ЕК у нас. Той ще се срещне с президента Румен Радев, служебния премиер Гълъб Донев и министри от кабинета.

От 14.00 часа държавният глава ще се срещне на „Дондуков“ 2 с Валдис Домбровскис, информират от прессекретариата на президента.

Служебният премиер ще се срещне с Валдис Домбровскис в Министерския съвет (МС). В рамките на разговора Донев и Домбровскис ще обсъдят въпроси относно членството на България в еврозоната, Плана за възстановяване и устойчивост на страната ни, както и други теми от европейския дневен ред. В срещата ще участват също вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на финансите Росица Велкова, съобщиха от МС.

Изпълнителният заместник-председател Домбровскис и служебният министър-председател Донев ще направят изявления за медиите в 16:30 часа.

Преди това, в 10:00 ч., Валдис Домбровскис ще бъде удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Университета за национално и световно стопанство и ще участва в среща със студенти от университета. Званието се присъжда за значителния принос на еврокомисар Домбровскис към изграждането и укрепването на Икономическия и паричен съюз на ЕС, за засилване на международната роля на еврото, търговската политика на Съюза и икономиката в интерес на хората.

Вижте и

Валдис Домбровскис координира политиките на Комисията по въпросите на търговията, икономическата и финансовата политика, включително изпълнението на Механизма за възстановяване и устойчивост, управлението на еврозоната, финансовата подкрепа за Украйна и др.

Неговата визита в София ще продължи и в петък, когато той ще участва в конференцията „България по пътя към еврото“, ще посети хуманитарния център на Сдружението на украинските организации в България „Мати Украйна“ и заедно с посланик Виталий Москаленко ще разговаря с украински бежанци и доброволци.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре