Сега четете
Без TikTok на работa, забраната въведе Европейската комисия

Без TikTok на работa, забраната въведе Европейската комисия

Без TikTok на работа. Забраната въведе Европейската комисия, като нареди да спре използването на приложението на служебните устройства, както и на личните телефони и компютри, регистрирани от служителите за работа.

Мярката цели да защити Комисията от заплахи за киберсигурността и за да се предотвратят кибератаки. Развитието на сигурността на други платформи на социални медии също ще бъде следено постоянно.

Мярката е в съответствие със строгата вътрешна политика на Комисията в областта на киберсигурността за използването на мобилни устройства за осъществяване на служебни съобщения.

TikTok създаде Консултативен съвет за сигурност в Европа и се ангажира да подобри сигурността на приложението. През януари компанията беше глобена от Франция с 5 милиона евро заради недостатъци, свързани с използването на така наречените „бисквитки“, които проследяват предпочитанията на потребителите.

Вижте и

В САЩ Конгресът обсъжда дали да не забрани изцяло TikTok в страната заради опасения, че представлява заплаха за националната сигурност заради връзките си с Китай.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре