Сега четете
Уволненият шеф на „Ел Би“: Министърът ме натискаше да купувам мляко от Унгария

Уволненият шеф на „Ел Би“: Министърът ме натискаше да купувам мляко от Унгария

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов е натискал уволнения директор на държавната фирма „Ел Би Булгарикум“ Николай Маринов да внася прясно и сухо мляко на завишени цени от Унгария и да прекрати практиката да изкупува от местни производители. Това заяви на пресконференция днес Николай Маринов.

„Министър Стоянов ме извика в кабинета си в средата на януари и след като говорихме по различни теми, ми каза, че е разговарял с някаква фирма и те щели да ми изпратят оферта. Когато се върнах в кабинета си, там наистина ме чакаше оферта, но за внос на мляко от Унгария.

То беше с масленост 3,5%, при положение, че нашата норма е за минимум 3,6 масленост. Освен това цената му беше 1,45 лв., а изкупните цени на млякото от Видинско, което ние преработваме, е с 4 процента масленост и е на цени между 1,15 и 1,30 лв. за литър. Имаше и оферта за доставка на сухо мляко“, каза Маринов, като подчерта, че той няма какво да прави със сухото мляко, защото не го използват.

Вижте и

Маринов обясни, че натискът върху него да прекрати договорите с българските фирми, от които изкупува мляко, е започнал след като отказал тази оферта. След настоятелни въпроси Маринов каза, че фирмата с офертата за мляко от Унгария е всъщност българска и се казва „Милки Груп Био“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре