Сега четете
Руския шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров е в тежко състояние

Руския шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров е в тежко състояние

Драмата с руския шампион от фигурното пързаляне Роман Костомаров продължава, а новините около него – макар и донякъде непотвърдени, разнопосочни и неофициални, са притеснителни.

Последните от тях, публикувани в „Спорт-Експрес“, сочат ново влошаване в състоянието на Костомаров.

Той е получил инсулт, а като следствие от това – инфекция на кръвта, проблем с кръвоносни съдове и частична загуба на зрението. Други информации твърдят, че зрението му е напълно изгубено, а е засегнат и мозъкът с трайни увреждания.

Припомняме, че олимпийският шампион от 2006-а бе приет в болница на 10 януари с първоначална диагноза пневмония. Усложненията в състоянието му предизвикаха необходимост да бъде ампутирано стъпалото на левия му крак, за да се спаси неговия живот, а дни по-късно бяха отстранени и пръсти от ръката му.

Смяташе се, че ситуацията се подобрява и Роман бе изваден от реанимация в последните дни.

Новините обаче никак не са добри.

Вижте и

Потърсен за коментар от „Спорт-Експрес“ специалист кардиолог обясни, че състоянието на някогашната звезда във фигурното пързаляне е „крайно тежко“, ако всичко, което е получено като информация от медията е вярно.

„Поставена му е диагноза „вторичен менингит“, имало е мозъчен удар и съдовете са засегнати – анализира доктор Людмила Пермякова. – Това е крайно тежко състояние на пациента.“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре