Сега четете
Мая Манолова зове за бойкот на „златните яйца“

Мая Манолова зове за бойкот на „златните яйца“

Мая Манолова обяви старт на кампанията „Бойкот на златните яйца“ срещу високите  цени на яйцата в магазините.

Тя публикува в личния си Фейсбук профил видео, в което нарече яйцата в търговските вериги „яйца фаберже“ и „писаното яйце на българската държава“.

Протестът цели да намали цените на основните хранителни продукти така, че да направи стойностите по-поносими за потребителите. Кампанията започна в една от големите хранителни вериги и, в интерес на справедливостта, ще продължи и в останалите хипермаркети в следващите дни, като на фокус ще бъдат други основни хранителни продукти, като сирене, мляко, месо.

В интерес на българските домакинства, в следващия парламент „Левицата“ ще предложи редица законови мерки, които да гарантират покупателната им способност. С ред тях са таван на цените на десет продукта от малката потребителска кошница – 5% надценка на цената на стоките, на която влиза в магазините, както и задължение на търговските вериги да показват доставната и продажната цена на продуктите, обяви Мая Манолова.

Вижте и

Сред мерките, които целят да спрат спекулата с цените на хранителните продукти е и създаване на разследващ орган, който да е на терен и да налага сериозни санкции при установено  нарушение, особено на основните продукти.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре