Сега четете
Дронове ще ловят корупция и нелегални мигранти по границата

Дронове ще ловят корупция и нелегални мигранти по границата

Дронове се включват в работата на МВР по охраната на границата. Те ще следят както за незаконно преминаване, така и за корупционни практики в „Гранична полиция“. Това съобщи пред журналисти служебният вътрешен министър Иван Демерджиев преди националното съвещание на МВР днес.

По негови думи се очаква солидна финансова подкрепа от страна на ЕК за охраната на българо-турската граница по механизма за солидарност. „Има десетки задържани. Ще снабдим границата с дронове, които ще следят и работата на нашите служители и ви уверявам, че в момента, в който те заработят, корупционните практики ще спаднат драстично. Няма външна граница на ЕС, през която да не проникват мигранти. Нашата задача е да не допускаме преминаването им като на парад през територията на страната, както се случваше доскоро. Много е тъжно, че процесът е отдавна е такъв, а 110 км от границата стоят необезпечени“, посочи Демерджиев.

Министърът отново коментира, че данните на прокуратурата за спад в досъдебните производства срещу организирани престъпни групи не отговарят на действителността. Освен това изрази критики към държавното обвинение, че сключва голям брой споразумения с каналджиите, което води до по-ниски наказания.

Вижте и

Демерджиев обясни още, че ще има срещи с представители на Европол, за да се работи по групи за каналджийство, които действат в цяла Европа. Напомни и че е предал списък с хора, които се занимават с подобна дейност на турския си колега. Не го питал какво става заради земетресението там.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре