Сега четете
Водачът на БСП-София призова на бунт срещу Нинова

Водачът на БСП-София призова на бунт срещу Нинова

Днес се проведе заседание на Градската конференция на БСП-София, на което водачът на столичните социалисти Иван Таков обяви, че няма да приеме излючването на съпартийците си и на практика призова за бунт срещу Нинова. Очаква се реакцията на „Позитано“ 20.

Самият Таков оглави БСП-София преди по-малко от година. Той замени Калоян Паргов, когото тя  отстрани от поста и дори му наложи забрана да участва в партийното ръководство.

Наследникът му Таков обаче изобщо не се оказа компромисно настроен спрямо Нинова. Напротив, днес, пред столичните делегати, той направи изключително остро и критично изказване срещу върхушката на „Позитано“ 20, която обвини, че „дели членовете си на „наши“ и „чужди“ … цензурира, наказва и изключва различното мнение … си служи с манипулации при гласуването по време на заседание на висшия си орган – конгреса“. За отбелязване е обаче, че изобщо не спомена, пряко или косвено, името на Корнелия Нинова, макар че очевидно атаките му бяха насочени срещу нея.

Най-сериозното му обвинение беше, че изгонените от БСП социалисти са били изключени „в пълен разрез с уставните норми на партията и с очевидни фалшификации при преброяването“. А след това нападна партийните шефове, че на конгреса са направили „ опит за разцепление и за подчинение на Градската организация“, и се зарече, че няма да позволи това да се случи.

Вижте и

„След 2-ри април (т.е., след изборите – бел.а.) ще удвоим нашите усилия да върнем партията на мястото, което заслужава. С всички уставни, юридически и морални средства срещу опитите на някои да превърнат БСП в дребен инструмент за брокерски цели. БСП е масова партия с основна роля в политическия живот на страната, а не дребна бутикова организация за търгуване на управленски постове“, закани се Таков. И декларира: „Ние сме готови! Битката за връщане на БСП вече е открита!“

Това предвещава тежка битка с „Позитано“ 20.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре