Сега четете
Христо Грозев: Разследва се реална заплаха за покушение срещу мен

Христо Грозев: Разследва се реална заплаха за покушение срещу мен

Беше ми забранено да присъствам на церемонията за наградите БАФТА заради опасност и за останалите. Все пак, там присъства елитът в киното и представител на кралското семейство – принц Уилям, който е патрон на събитието. Това коментира в ефира на Нова тв разследващият журналист Христо Грозев, когото лондонската полиция не допусна до церемонията.

„Не съм запознат подробно с информацията, с която разполага полицията в няколко страни в Европа. Факт е, че има активно следствие, разследване на опит за покушение. Очевидно, нито ми е дадена пълна информация по темата, нито аз мога да я споделя. Самият факт, че дори английската полиция е посъветвала организаторите на събитието БАФТА да не бъда допуснат, показва, че има такава обективна информация”, обясни той.

Във връзка с наградите „Оскар”, той обяви, че ще присъства на събитието на 20 март. „През последните 40-50 години в САЩ не е имало опити за покушение на руските служби, докато, за съжаление, в Англия имаше успешни такива”, допълни Грозев.

По думите му вътрешнополитически движения в Русия ще сложат край на войната преди да има реална чисто военна загуба от руска страна. „Реалният ефект на санкциите върху джоба на средния сравнително беден руснак ще се усети в средата на тази година”, каза Грозев.

Вижте и

Той обясни, че по информация, която получава от източници, близки до Кремъл, е имало желание Русия да си създаде някакъв друг символ на победа – чрез бомбардировки на гражданска инфраструктура да се образува нов поток бежанци към Европа, за да бъде Евросъюзът уморен от помощта към Украйна и да започне натиск върху Зеленски.

Грозев предупреди, че започва реална военна помощ на Русия от Китай. „Това е сериозно притеснение. Мисля, че следващите няколко дни ще видим доказателства от американска страна. Това е основното притеснение в Белия дом по отношение на войната. Става въпрос основно за предоставяне на липсваща електроника. Китай е готов дори да даде ракети, ако се стигне дотам”, подчерта той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре