Сега четете
Транспортираха със „Спартан“ 6-годишно дете в критично състояние

Транспортираха със „Спартан“ 6-годишно дете в критично състояние

Екипаж от Военновъздушните сили със самолет „Спартан“ от състава на 16-а авиационна база Враждебна извърши днес, 21 февруари, авиомедицинска евакуация на дете на 6 години в критично състояние, с остра вирусна инфекция (грип А, преболедувало скарлатина) от Бургас до София.

Самолетът излетя в 9.30 ч. тази сутрин от София към Бургас. На борда бяха лекарски екип и медицинска сестра от УМБАЛСМ „Пирогов“, бордна медицинска сестра от Военномедицинската академия и майката на детето. По препоръка на лекарския екип,полетът е осъществен на ниска височина с оглед здравословното състояние на детето.

Самолетът „Спартан“ кацна обратно в 13.30 ч. на летище Враждебна, откъдето детето беше транспортирано към УМБАЛСМ „Пирогов“.

Екипажът, осъществил полета, беше в състав: командир капитан Николай Георгиев, помощник-командир капитан Николай Калайджиев и борден инженер капитан Николай Михайлов.

Вижте и

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев е уведомен за случая късно вчера, като веднага координира възможността за осъществяването на полета с министъра на отбраната. Още вчера беше извършено и сформирането на медицински екип, който да извърши авиомедицинската мисия. След множество разговори с медицинските екипи на УМБАЛ – Бургас, СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, Военномедицинска академия, центровете за спешна медицинска помощ в Бургас и София беше решено консултацията на детето да бъде извършена в УМБАЛ – Бургас от реанимационен екип на „Пирогов“, който след оценка на клиничното състояние да прецени възможността за транспортиране.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре