Сега четете
Румен Радев: За престъпления като това в Локорско в съседни държави трафикантите на нелегални мигранти получават десетки години затвор

Румен Радев: За престъпления като това в Локорско в съседни държави трафикантите на нелегални мигранти получават десетки години затвор

За престъпления като това в Локорско в съседни държави трафикантите на нелегални мигранти получават десетки години затвор, а при нас органите на МВР ги залавят, но след споразумение с прокуратурата получават по пет месеца лишаване от свобода. Това е покана към трафикантите отново да извършат същите престъпления.

Самохвалството за „нулева миграция“ преди години олицетворяваше политиката на бездействие и липса на реална борба с нелегалния трафик тогава. По времето на т. нар. „нулева миграция“ границата се преминаваше масово и безпрепятствено, а на „Лъвов мост“ в София собствениците на имоти масово ги продаваха, защото това беше „легалният“ сборен пункт за нелегална нерегистрирана миграция към Западна Европа. Въпреки заварената ситуация, днес охраната на границата се подобрява, а в редиците на МВР започна прочистване. Нелегалните мигранти по пътищата на страната вече се преследват и залавят. Успяхме да убедим ЕС, че охраната на границата не е ангажимент само на държавите от първа линия, а на всички държави членки и очакваме тяхната значителна подкрепа.

Всички институции, ангажирани в изборния процес, следва да увеличават доверието в изборите, а не да водят до неговото ерозиране. ЦИК е независим орган и не трябва да се допуска вмешателство в неговата работа, но нека не обезличаваме допълнително машинното гласуване с решения като това, данните от машинното и хартиеното гласуване да се записват заедно в секционните протоколи.

Вижте и

Явно някои искат да влезем в Еврозоната през задния вход, както влязоха и в политиката и както си представят решението на много от проблемите. Но влизането на България в Еврозоната не трябва да е въпрос на надхитряне и шмекеруване, а преди всичко на доверие, прозрачност и реални постижения. Само така страната ни ще получи икономически ползи от това и българските граждани ще бъдат спокойни, защото днес те масово не вярват. И това е разбираемо, защото винаги досега българите плащаха цената за некомпетентни и користни политически решения. Въпреки заварената криза и тежката инфлация, служебното правителство създава стабилна основа, на която следващото редовно правителство може да стъпи здраво, за да прецени кога и как да се присъединим към Еврозоната.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре