Сега четете
Путин заплаши, че ще поднови ядрените опити

Путин заплаши, че ще поднови ядрените опити

Президентът Владимир Путин предупреди, че Русия ще поднови ядрените опити, защото подозира, че и Съединените щати се готвят да нарушат мораториума. В близо двучасова реч пред двете камари на парламента той заяви, че Русия ще се откаже от мораториума върху ядрените взривове и прекратява участието си в Договора за стратегическите настъпателни оръжия.

„Никой не бива да си прави илюзии, че световният ядрен паритет може да бъде унищожен“, каза той. Путин заяви, че Министерството на отбраната и Росатом трябва да се подготвят за ядрени опити, ако се наложи.

Договорът за всеобща забрана на ядрените опити е подписан през 1996 година, но не е ратифициран от редица държави, включително от САЩ и Китай. Държавите, разполагащи с ядрено оръжие, доброволно се задължават да не извършват опити с тях. САЩ се придържат към собствен стандарт на „нулева мощност“. Той не е международно признат, но по него те оценяват ядрената политика и на други страни.

Вижте и

Путин постави условие, че няма да участва в договора за стратегическите оръжия, докато към него не се присъединят и другите ядрени държави в НАТО – Франция и Великобритания.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре