Сега четете
Осмото издание на изложението, обединяващо международното земеделско изложение АГРА

Осмото издание на изложението, обединяващо международното земеделско изложение АГРА

Осмото издание на изложението, обединяващо международното земеделско изложение АГРА, изложбата за лозарство и винарство „Винария“ и изложбата за храни, напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“, ще бъде открито днес в 11:30 часа в Международен панаир – Пловдив. То ще продължи до 25 февруари. Участие в изложението ще вземат над 600 изложители от над 25 държави, които ще представят всички направления и сектори на земеделието – наука, практика, технологии, техника, продукти, иновации, услуги и други.

Очаква се изложението да бъде открито от министъра на земеделието Явор Гечев, а на откриването да присъства и министърът на туризма д-р Илин Димитров.

Изложението АГРА ще акцентира на прецизното земеделие. Особено отношение ще има към съвременните технологии в земеделието, новото и модерното в тях, посочиха организаторите от Международен панаир – Пловдив. Автоматизацията и дигитализацията в сектора са новите тенденции, които ще бъдат във фокуса на изложението тази година. То се организира под егидата на Министерството на земеделието, в партньорство с Асоциацията на производителите и вносителите на агротехника и технологии в България.

Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ представя широка гама от селектирани напитки – от продукти с автентичен местен произход до световни марки, от утвърдени и наложени в традицията до нови вкусове и модерни аромати в спиртните и винени каталози. То се организира под егидата на Министерството на земеделието и в партньорство със Селскостопанската академия, Университета по хранителни технологии и Съюза на енолозите. Акцент на „Винария“ са международните дегустации и конкурсът „Златен ритон“.

Български и балкански ферми ще представят млечни и месни продукти на изложбата „Фудтех“. Сред тях са саламурено сирене с трюфели, козе сирене с подправки, ръчно месени кашкавали от екостопанства, деликатеси, шпекови салами и луканка от конско месо, телешка и свинска пастърма, консервирано и желирано телешко, пилешко и кокоше месо със специални подправки, месни пастети и много други. Здравословните щандове ще представят различни тахани и брашна от биоядки, сладка и конфитюри без захар, шоколад с рози и люта чушка, пикантни разядки с естествен пробиотик, диетични лютеници и сосове, функционални напитки за жени с аромат на роза и ядливо злато.

Деловата програма на осмото издание на изложението, обединяващо международните специализирани изложби АГРА, „Винария“ и „Фудтех“, включва форуми, организирани от Аграрен университет – Пловдив, Селскостопанска академия, Съюза на енолозите, Съюза по хранителна промишленост, Университет по хранителни технологии – Пловдив, Българска асоциация „Биопродукти“, Национална асоциация на зърнопроизводители, фирми и медии. Част от темите в дискусиите, които ще се проведат от 22 до 24 февруари, са: „Възможности за развитие на биоикономиката в България“, „Науката в интелигентното селско стопанство“, „Технологични решения за устойчиво земеделие и бизнес идеи за кръгова биоикономика“, „Земеделие в условията на променящ се климат“, „Фермата: Агроиновации и тенденции“ и „Преживното животновъдство – проблеми и перспективи“.

На 22 февруари от 16:30 часа в зала „Пловдив“ на Конгресния център ще бъдат наградени победителите в Международните дегустации и в конкурса „Златен ритон“. Тържествената церемония е финалният етап от надпреварата, в която досега участие са заявили близо 50 производители на вино и алкохолни напитки.

Вижте и

На 23 февруари ще се проведе дванадесета национална научно-практическа конференция с международно участие „Актуални проблеми на хранително-вкусовата индустрия според най-съвременните изисквания на българската и европейска нормативна уредба“.

Изложението ще завърши с теглене на печелившите талони от попълнените анкетни карти за посетители. По традиция Международен панаир – Пловдив провежда проучване за нагласите и мнението на аудиторията, а трима от участниците в допитването ще получат награди.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре